Godmorgon i vinterlandskapet! I morse var jag, som vanligt på fredagar, med i Nyhetsmorgon, vilket alltid är ett nöje. Och det blev ju knappast mindre roligt av att kocken Isabella Morrone gjorde mig sällskap. Herre vad god mat det var! Hela klippet med både genomgång av hur du lagar maten och mer information om dryckerna hittar ni här [caption id="attachment_77492" align="alignnone" width="740"] Jenny, Steffo, Maya och Isabella -Nyhetsmorgon[/caption] På menyn stod: Bruschetta med sardeller och tomat Bruschetta med Italiensk råbiff Risotto carnaroli med robiola och apelsin [caption id="attachment_77478" align="aligncenter" width="740"] Bruschetta med sardeller och tomat samt Bruschetta med Italiensk råbiff[/caption] [caption id="attachment_77477" align="alignnone" width="740"] Isabella Morrone, trea i Kockarnas kamp 2016[/caption] För dig som vill laga detta hittar du recepten på köket.se Till dessa fantastiska rätter serverade jag: Alkoholfri öl, Belgien - Freak Kriek Zero Point Three, Nr 1996, 23:90:- Kriek innebär att ölen är smaksatt med körsbär och får den där härliga rödrosa färgen. Smaken är torr (alltså inte söt) och har en fin syra vilket skär igenom den krämiga risotton och blir ett passande komplement till sardellerna. Torr Sherry, Spanien, Jerez - Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arcos, Nr: 8227, 104:- En av mina absoluta favoritdrycker. Jag kan dofta på den hur länge som helst :) Full av karamelliserade nötter, choklad, kaffe och apelsin. Det är ett starkvin så alkoholhalten är snäppet högre och smakkoncentrationen alltså likaså. Därför räcker ett glas ofta länge då du kan smutta på den. Passar utmärkt till tapas som Pata negra, manchego eller rostade mandlar. Eller svamp- och parmesan risotto! [caption id="attachment_77491" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon[/caption] Glad fredag och drick något riktigt gott i kväll!