Igår var jag med i Nyhetsmorgon i TV4 igen, den här gången tipsade jag om drycker som passar bra till sill. Dagen till ära var det fantastiska Anna Broms som stod för maten, sista fredagen innan julafton till ära. På menyn stod: Vill ni veta mer om maten eller recepten så klicka på länkarna nedan: Pocherat svenskt ostron med smörsås, saffran och fänkål. Öjebyröra med forellrom och krasse. Julpotta sill på matjes, bryntsmör, lök och kavring. [caption id="attachment_77375" align="alignnone" width="740"] Pocherat Svenskt Ostron med Smörsås, saffran och fänkål av Anna Broms[/caption] [caption id="attachment_77380" align="alignnone" width="740"] Lerpotta sill på maties, bryntsmör, lök och kavring av Anna Broms[/caption] Då sill är en av de mest klassiska rätter vi har i Sverige och som samtidigt hör julbordet till utgick jag från den och tog med mig tre annorlunda dryckeskombinationer. [caption id="attachment_77374" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon - Annorlunda drycker till sill[/caption] SHERRY, Spanien, Jerez La Guita Manzanilla, Nr 8201, 59:- SAKE, Japan Matsukura Junmai Shu, Nr 130, 98:- ALKOHOLFRITT, Sverige GodDryck, Ginger Beer, Nr 19030, 22:90 Vågar du gå ifrån traditionen och testa någon av dessa till din sill i jul tro? Skål!