Glad lördag! Helgen till ära sitter jag med deadline för Elle Mat & Vins tidning där jag i varje nummer skriver och lär ut om vin samt rekommenderar olika drycker till magasinets alla smaskiga recept. I nästa nummer blir det även ett specialreportage som jag ser fram emot att få höra vad ni tycker om! Men medan jag kämpar vidare med detta så kommer här maten och dryckerna vi njöt av på Nyhetsmorgon igår. [caption id="attachment_77769" align="alignnone" width="740"] Lena gör underverk med en morgontrött tjej - Tv4 Sminket[/caption] [caption id="attachment_77777" align="alignnone" width="740"] 20 min senare är man oigenkännlig! - Tv4 Sminket[/caption] Först och främst låte oss gå igenom maten som Håkan Thörnström bjöd på. En liten rolig notis är att fina Håkan är en tidigare sommelier elev hos oss på Vinkällan och han har haft min pappa som lärare. Så han kan inte bara mat den här kocken utan också sitt vin! [caption id="attachment_77764" align="alignnone" width="740"] Håkan Thörnström - Nyhetsmorgon[/caption] Ostronen kan man lugnt säga bokstavligt talat var försvinnande goda. Jag hann inte ens rädda ett innan de försvann. Men på tallriken nedan ska det ska iallafall ha legat; Västkustostron med brödigt örtsmör. [caption id="attachment_77765" align="alignnone" width="740"] Förre detta ostron med brödigt örtsmör - Nyhetsmorgon[/caption] Följande rätter som serveradesvar; Pilgrimsmussla med tomat, basilika och alger. Råstekt havskräfta med smör, chili, vanilj och vitlök. Skreitorsk med svarta oliver och äpple. Dessa hade jag glädjen att få vara med och njuta av :) Vill ni veta hur Håkan har gått tillväga för att laga dessa rätter så hittar ni recepten på köket.se [caption id="attachment_77766" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon[/caption] [caption id="attachment_77767" align="alignnone" width="740"] Pilgrimsmussla - Nyhetsmorgon[/caption] [caption id="attachment_77768" align="alignnone" width="740"] Skreitorsk - Nyhetsmorgon[/caption] Alla rätterna innehöll ganska mycket fett i form av olja och smör. Till detta är det härligt med en dryck med hög syra för att rensa paletten och lätta upp fetman i maten. Med mig denna morgon hade jag två olika franska viner som båda legat på jästfällning, nämligen Muscadet sur lie och Champagne. Muscadet Sèvre et Maine sur lie, 2019 Frankrike, Loiredalen 85:- Nr 2275 Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve Frankrike, 469:- Nr 77522 Vill ni veta mera om vinerna och hur de smakade med maten så hittar du hela klippet här. [caption id="attachment_77770" align="alignnone" width="740"] Muscadet sur lie & Champagne - Nyhetsmorgon[/caption]