[caption id="attachment_77651" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon - Sofia Geite, Anders Pihlblad & Tove Nilsson[/caption] Igår var fina Tove Nilsson på besök på Nyhetsmorgon och lagade japansk afterski-mat, som hon själv kallade det. Rykande smakrika buljongsoppor som ger dig den där härligt värmande effekten efter en lång skiddag. Hon skapade flera olika varianter och det som de flesta hade gemensamt var chili och hetta. Mitt tema blev således drycker som matchar hetta i mat. [caption id="attachment_77634" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon - Tove Nilsson[/caption] När jag har mat med hetta såsom chili, ingefära, wasabi eller kanske peppar, är det ett par saker som är viktiga att tänka på när jag kombinerar det med dryck. Drycker med strävhet och mycket beska bör undvikas då detta krockar rejält och förhöjer upplevelsen av hetta. Du kan få en explosionsartad känsla i munnen. Så håll dig ifrån kraftiga sträva rödviner och öl med hög beska såsom IPA. Välj istället med fördel ett vitt vin som har en svag sötma eller mycket fruktighet. Här är Riesling en druva som inte bara uppfyller kraven utan också väldigt god! Vinerna jag rekommenderade till Toves soppor ser ni nedan. Om ni vill veta mera, se hela klippet genom att klicka här. Glad lördag! Vitt vin med svag sötma Dr L Riesling 2019, Tyskland, Mosel, Nr 7218, 99:- Bocköl Amleto Hausbrandt Trieste 1892 S.p.A, Italien, Nr 11719, 29:90:- [caption id="attachment_77636" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon - Riesling med svag sötma & bocköl[/caption]