Oj vad tiden går fort när man har roligt! Vi har just nu på skolan (Vinkällan) jobbat stenhårt med lansering av en ny utbildning (så spännande!) som kommer ut om bara några dagar. Därför denna nästan obefintliga närvara här. Dygnet har lite för få timmar ibland, någon som har tips på hur man kan lösa det?! Men lovar att kompensera med massa roliga inlägg i April. I fredags var jag på Nyhetsmorgon och trots viss dröjsmål kommer dryckerna här. Fina Frida Ronge från TAK var på plats och lagade Guacamole på gröna ärtor, friterade wontonchips och grön currysoppa med stekta pilgrimsmusslor. [caption id="attachment_77966" align="alignnone" width="740"] Klassisk frukostfika på Nyhetsmorgon[/caption] [caption id="attachment_77933" align="alignnone" width="740"] Frida i sitt esse[/caption] [caption id="attachment_77934" align="alignnone" width="740"] Guacamole på gröna ärtor och friterade wontonchips[/caption] [caption id="attachment_77935" align="alignnone" width="740"] Grön curry med pilgrimsmusslor[/caption] Ingen blir nog förvånad över att det smakade lika gott som det ser ut. Vill ni testa att laga det här hemma själva recepten till Curryn här och Wonton här. Till en smakrik curry som detta, med viss hetta men samtidigt eleganta pilgrimsmusslor, ja då kan det vara lite klurigt att hitta rätt bland flaskorna. Du ska vara försiktig med strävhet i vinet då det med hetta i mat kan stöka till det, du får inte har för mycket smak på vinet då det tar över pilgrimsmusslorna men samtidigt inte för lätt dryck då curryn istället kan ta över. Ja ni hör ju... Vad jag satsade på var två drycker med hög syra, som hjälper till att klara smakrik mat och mycket frukt för att möta upp hettan. Suröl Dugges Tropic Tropic Thunder Thunder, Sverige, Nr 11761, 43:- Vitt vin Pazo Cilleiro Albariño Crianza Sobre Lías, 2019, Spanien, Nr 22382, 145:- Surölen hittar ni just nu i det tillfälliga sortimentet och är smaksatt med passionsfrukt, mango samt persika. Det vita vinet är gjort på en av Spaniens absolut bästa gröna druvor Albariño. Enormt prisvärda viner som du bara måste testa om man inte har gjort det innan. Druvan odlas uppe i norra Spanien och det bästa distriktet anses vara Rias Baixas. Därifrån kommer också detta vin. Vill ni lära er mer så ser ni hela klippet här! Önskar er en fin onsdagskväll!