I fredags på Nyhetsmorgon hade jag sällskap av Jonas Lagerström från den en-stjärniga toppkrogen Etoile som ligger på Norra stationsgatan. Jonas är faktiskt också är en "gammal" sommelierelev hos oss på Vinkällan. De senaste åren har fler och fler kockar intresserat sig för att lära sig mer om vin för att kunna se helheten bättre. Jonas berättade även att de ofta utgår från vinet för att sedan anpassa maträtterna till den ultimata kombinationen. Det värmde ju mitt vinhjärta som ni kan förstå. :) [caption id="attachment_77815" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon[/caption] Jonas lagade biff med rostad och krämig majs till perfektion. Kika in på Köket.se om ni vill veta exakt hur han gick tillväga. [caption id="attachment_77797" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon - Biff med svampsås[/caption] [caption id="attachment_77798" align="alignnone" width="740"] Nyhetsmorgon - Rostad och krämig majs[/caption] Till detta hade jag tagit med mig två röda viner gjorda på en så kallad Rhône-blend. Rhônedalen ligger i Frankrike och producerar mustiga röda viner på en blandning av druvor så som Grenache, Syrah, Mourvèdre och Carignan. Australien har snappat upp den blandningen och tillverkar i dag viner i samma stil, på samma druvor. Här har ni ett exempel från båda länderna. Det första vinet är i tillfälliga sortimentet, en hylla som är en skattkista och du bör stanna vid varje gång du du är inne på Systembolaget. Missa inte! Vill ni se hela klippet så klicka in här! Mas de Libian Khayyâm 2019 Frankrike, Côtes-du-Rhône 169:- Nr 95989 Paxton Organc AAA 2018 Australien, McLaren Vale 129:- Nr 2586 [caption id="attachment_77799" align="alignnone" width="740"] Mas de Libian Khayyâm 2019 Frankrike, Paxton Organc AAA 2018 Australien[/caption] [caption id="attachment_77816" align="alignnone" width="740"] Ni ser ju hur glad man blir av dessa viner ;)[/caption]