Hej alla glada och hoppas ni haft en härlig påsk! Själv har jag haft en välbehövlig ledighet efter en smockad jobbperiod med lansering av vår nya digital-utbildning (ja, jag ska berätta om denna i ett inlägg snart!). Mitt jobb ser ofta ut så, i ett par månader kan det vara så mycket jobb att man kör på varje vaken timme, men knepet, för min del, är att sedan också vara duktig på att vara ledig. Och, om man får ge sig själv lite credd, så är jag väldigt duktig på att vara ledig. Det hjälper det ju såklart att jobba med något man tycker är roligt och att ha vänner som accepterar att man försvinner i perioder :) Men! Under påsken har jag druckit ett par riktigt trevliga viner som jag vill dela med mig av. [caption id="attachment_77990" align="alignnone" width="740"] Jamek Riesling till lax och älvsjö-ägg - Österrike[/caption] Denna goding avnjöt vi under påsklunchen hemma hos mina föräldrar till laxen och äggen. Den coola producenten Jamek besökte vi när vi var på vinresa med Vinkällan i Österrike för ett par år sedan. Hans vingårdar ligger i distriktet Wachau och vinerna blir fantastiskt krispiga. De kommer tillfälligtvis in på hyllorna på systembolaget och då får man skynda sig. Jochinger Riesling Federspiel Weingut Josef Jamek 2019, Wachau, Österrike 169:- Nr 95427 Äggen, jag måste prata om äggen! Min föräldrars underbara granne har höns som lever i hans trädgård i villaområdet i Älvsjö. Och till påsk nu så fick vi njuta av deras ägg. Det kan man säga är lokalproducerat. [caption id="attachment_77989" align="alignnone" width="740"] Castello Fonterutoli, Chianti Classico - Italien[/caption] På långfredagen hade vi grillkväll med några nära vänner, då åkte denna rackare fram som min kära kollega Love rekommenderat mig att köpa. Herre vad god den var! Som ni ser på bilden gick vinet åt innan jag han ta en bra bild. Dekantera gärna minst två timmar innan. Castello Fonterutoli 2017 Chianti Classico, Toscana, Italien 329:- Nr 32130 Nästa dryck som öppnades under påsken är en riktig bubblare! [caption id="attachment_77988" align="alignnone" width="740"] Bergskär, torrt vin av Lingon - Norrland[/caption] I Norrland, Norsjö, hittar vi en producent som heter Idunn Wine. De har sedan 2012 fokuserat på att göra bärvin från de norrländska skogarna och har idag men proffshjälp från en kanadensisk vinmakare både blåbärs- och lingonvin i sin portfölj till oss konsumenter. I helgen provade jag för första gången deras lingonvin och blev väldigt positivt överraskad. Det är spännande och läskande gott när du väl lägger undan tanken att det ska smaka som ett vanligt rosevin. Detta ska inte jämföras utan drickas och uppskattas för vad det är. Perfekt matdryck också, gärna till kycklingrätter. För den nyfikna kommer denna dryck faktiskt i det tillfälliga sortimentet den 27 april. Så just nu är den svår att få tag på, men håll ut! Bergskär - Ett torrt vin av lingon, 2019 Sverige, Norrland 177:- Nr 70697 Detta var ledighetens tre toppar, sedan konsumerades det en hel del annat också, bland annat mängder av påskmust... Och höjdpunkten, påskjakten! Och nej, det var inte några barn inblandade, mamma och pappa hade gjort den till mig och min bror. [caption id="attachment_77992" align="alignnone" width="740"] PÅSKMUST[/caption] [caption id="attachment_78000" align="alignnone" width="740"] PÅSKSNAPS[/caption] [caption id="attachment_78001" align="alignnone" width="740"] PÅSKCHAMPAGNE[/caption] [caption id="attachment_78002" align="alignnone" width="740"] Påskjakt[/caption] [caption id="attachment_78006" align="alignnone" width="740"] Påskjakt[/caption] Och avslutningsvis bjuder jag här på lite påskkonst från min ungdom... [caption id="attachment_78005" align="alignnone" width="740"] Kyckling 1[/caption] [caption id="attachment_78003" align="alignnone" width="740"] Kyckling 2[/caption] [caption id="attachment_78007" align="alignnone" width="740"] Kyckling 3 - mitt mästerverk![/caption] [caption id="attachment_78004" align="alignnone" width="740"] Och den konstnärliga sidan av mig har ju inte direkt utvecklats...[/caption] Skål!