Vegetarisk mat kan vara lite knepigt när det kommer till att välja ett vin som passar till. Rätterna inkluderar ofta grönsaker som har en tendens att ha en viss bitterhet och detta måste vi ibland se upp för! Många rätter får även en viss sötma som också kan ställa till det. Men var lugn, det går, och jag ska hjälpa er på traven med hur ni ska tänka. Här kommer tre vintips! 1. A Christmann Riesling 2019 Tyskland, Pfalz (5882) 145.- Om du tycker det är svårt att hitta ett vin till din vegetariska mat så är Riesling ofta ett säkert kort! Med sin höga syra och stora fruktighet hjälper den oss att möta upp eventuella bitterheter i grönsakerna. Och inte nog med det, det är även en grymt god druva! 2. Herbert Hall Rosé Brut 2015 Storbritannien (81239) 478:- Beställningssortiment England har slagit stort den senare tiden med sina fantastiska mousserande viner i stil med Champagne. Till vegetariska krämiga soppor är detta rosévin en hitt. Bubblorna och syran lättar upp rätten och den bäriga frukten möter en möjlig sötma. 3. La Corte del Pozzo Bardolino 2018 Italien Veneto (2340) 89:- När det kraftigare rätterna kommer fram på bordet, som exempelvis smakrika grytor, då kan det ju vara trevligt med ett glas rött. Bra att tänka på då är att vinet inte ska ha en alltför stor strävhet då det kan krocka rejält med bitterhet. Här kommer Valpolicellas granne Bardolino väl till pass, full av frukt och röda bär.